Nya OLM

fredag 21 januari 2011

Wikileaks på plattan

Igår kväll pratade jag, Jesper Huor och Rasmus Fleischer (mest dom) om Wikileaks, internetjournalistik, makten och nätet i Biblioteket Kulturhuset plattan (vid Sergels Torg i Stockholm). Pratade gjorde också många i en kunnig och engagerad publik. (Vi fick bland annat reda på att nätverket "Anonymous" tänker samlas på Gamla Stans t-bana på söndag kl 14 för möte - alla välkomna. Avsikten var som jag förstod att komma överens om hur man bäst 1) Stödjer Wikileaks och liknande 2) Bejakar att Julian Assange kommer till Sverige och tar itu med sina rättsfrågor - men förhindrar att han därefter utlämnas. Härmed vidareförd info!)
Personalen på biblioteket var alla extra Vanheden-snygga i SergelsTorg-rutiga scarves och slipsar (syns tyvärr inte på filmen) Rasmus hade sonen Bo som gullig accessoar. Vi blandade insidefakta om nät-motkulturen med napptappning,
Kul och bra start på Ordfront magasins serie samtal eller seminarier eller vad du vill på denna plats, torsdagkvällar klockan 19. Nästa vecka blir det nog mindre konsensus och lite mer konfrontation: Stina Oscarson, Orionteatern ska debattera kulturpolitik med Mattias Svensson, redaktör på tidskriften Neo.
Igår hade kul nog Mary i publiken med sig kamera och spelade in oss för nätet - ljud och bild är väl inte helt fantastiska, men det går ändå att ta del av samtalet på nätet nu. Måste se till att nån gör det med varje kväll - om inte Mary dyker upp igen förstås. Thanks, Mary!

Planerade samtal, plattanbibblan, alla kl 19-20, torsdagar.
27 januari: "Rör inte min underhållning" Kulturpolitisk debatt (se ovan)
3 februari: "Rör inte min lya" Om Stockholms bostadsläge.
10 februari "Rör inte min bil" Om samhällsplanering, transporter, peak oil och klimat.
26 februari: Rom i Sverige - rom bland romer: två timmar början kl 14.
Johan Berggren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar