Nya OLM

tisdag 23 mars 2010

Varför så viktigt att utvisa?

Människor utvisas i parti och minut från Sverige. Gamla, sjuka, barn, sådana med nära anhöriga - ut med dem. Reglerna är stränga, och reglerna följs strängt. Det handlar inte om att spara pengar - för verkställa en utvisning sparas inga medel, ett av de få områden i det nedskärande och bidragsfuskjagande nysverige i kristider där resurserna tycks oändliga - och inte ett endaste litet paragraftillägg får tolkas på annat sätt än hårdast möjligt.
Jag antar att dagens struktur är av exakt samma snitt och korn som gårdagens - då Barbro Holmberg (S) sa att det vore "en humanitär katastrof" om av konstant panik helt lamslagna barn (s k autistiska flyktingbarn) fick stanna. Alltså INTE om de utvisades utan om de fick STANNA. Med samma bakvända logik och tvärtom-humanism blir det väl en också en humanitär katastrof om Rim med familj fick stanna i Sverige. För att motverka tockna humanitära katastrofer måste vi helt enkelt offra barns liv, eller?
Vad beror strängheten på? Tror de politiker som bestämmer idag att de håller Sverigedemokraterna från köttgrytorna genom att redan nu implementera deras människosyn och politik?
Hemskt är det hur som, och jag kan bara hålla med frikyrkopastorn som säger till Nerikes Allehanda att det är dags för ett nytt Påskuppror.
/Johan Berggren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar