Nya OLM

torsdag 8 april 2010

"Well it's their fault for bringing their kids into battle"

Det ör svårt att hitta ord. Omöjligt att hitta rätt ord. Alla självgoda dussinnyliberala ledarskribentpolitruker med sitt automatiska USA-hyllande och enfaldigt enögda enkelspåriga skrivbordssätt att se världen borde titta. Om du inte är det titta bara om du har starka nerver.
Amerikansk attackhelikopterbesättning mördar kallblodigt civila. Helikopterns patrullvideo utlämnad genom Freedom of Information Act, läckt genom Wikileaks. Högteknologiska utrotningsredskap mot - ingenting. Kallas rättmätig strid, är mord. Framstår som det det är, Irakockupationens kärna; brutalt mord, totalt övergrepp. Vi kan se detta för att två Reutersmedarbetare är bland de som mördas - nyhetsbyrån har pressat på att få ut information. Man kan förstås kallt räkna med att detta är en av tusentals liknande incidenter, rutingöra i den del av världen där människor inte räknas som människor av Imperiets bödlar. "USA kan inte lämna Irak för de upprätthåller ordning." Här kan du se hur det går till.
Känner sorg och vanmakt och försöker att inte känna hat.
Se själv om du pallar.
/Johan Berggren

1 kommentar:

  1. Fruktansvärt. Skrämmande också att inga stora etablerade tidningar ännu reagerat på den här avslöjande videon. (Jo Aftonbladet Kultur igår 20/4.) Hoppas att ni på Ordfront fortsätter att reagera, agera och uppmärksamma. Wikileaks verkar ju också vara en modig publicist. /Lars E.

    SvaraRadera