Nya OLM

tisdag 1 juni 2010

SVERIGEsabbarickeDEMOKRATERNA

Lite i nyhetsskugga från Ship tp Gaza lägger Sveriges egen Åsa-Nisse-Sturmabteilung fram sin skuggbudget och nog ligger det ett mörker över den alltid. Likt populister i historien som bara är intresserade av att komma fram till maktens köttgrytor lovar SD vilt omkring sig utan att bekymra sig om att försöka få ihop ens en polityr av trovärdighet i plus och minus.
Skatterna ska sänkas, pensionärer och barn och vård och skola ska få mer. Och försvaret och rättsväsendet. Ös på bara!
Den källa ur vilket allena alla resurser ska ösas är rasism. Förlåt, avsky för andra än svenskar. Förlåt vansinnig övertro på vad ickesvenskar kostar svenskar. Invandringen kostar 78 miljarder, tippar SD. De kan ju användas till annat. Analysen som leder fram till denna kostnad är inte precis vattentät. Men som svar på kritik mot dess brister säger Ledare Jimmie att det ju inte finns några siffror, för ingen vågar räkna på det. Så att SD inte kan bevisa sin tes eller få ihop sin budget är inte deras fel!
("Skylla ifrån sig" tycks vara metoden, om "De andra ska bort" är grundideologin.)
SD har ingen aning och ingen intresse av nationalekonomi i någon tappning: de vill bara hitta ett berättigande för främlingsfrihet. Och i dessa ekonomistiska tider brukar pengar vara det tyngsta argumentet i alla sammanhang. Just därför faller också SD platt som en pannkaka i väljarnas ögon: utan inflöde av arbetande och skattebetalande människor till Sverige stannar landet - förstås. Minska konsumtionen, produktionen, utarma arbetsstyrkan ... ? Vansinne!
Förutom att det de föreslår är en fet spya på solidaritet och humanism.
Förutom att deras partistyrelse ser ut som militärligan.
Så är det helt tydligt att de inte har en aning om hur Sverige och världen fungerar idag.

Hallå, SD! 30-talet ringde och var alldeles gråtmilt: "Tänk att det fortfarande finns någon som håller fast vid de gamla idealen, tankarna ... snyft snyft ... " lallade 30-talet senilt i luren. "Vi ska inte ha nåt", sa jag och la på.
/Johan Berggren

2 kommentarer:

  1. Jag tippar att SD kostar Sverige mer än 78 miljarder/år. Galenskapare är dyra i drift.

    SvaraRadera
  2. Med alla de vallöftena är det nästan så att alla sossar och vänstermänniskor skulle kunna rösta på dem. Vem vill inte ha bättre vård, skola, omsorg? Skamlöst att inte ha ens en polityr av trovärdighet, som du skriver, vad gäller budget.

    SvaraRadera