Nya OLM

tisdag 4 maj 2010

Kulturen ingen valfråga

Nä, nä. Ingen kultur i oppositionens budget. Det är förbluffande svagt att inte ha en kulturpolitisk ambition, för hur ska man annars uppfatta denna påtagliga brist i budgeten. Att som Siv Holma (V) i Kulturnytt förklara det med att det är en vårbudget och att sådana inte brukar innehålla så mycket kultursatsningar, håller inte i detta läge. Självklart kan de rödgröna lägga vilken vårbudget de vill, med eller utan kultursatsningar. Trist att man valde en budget utan kultur.
Marianne Steinsaphir

2 kommentarer:

  1. De röd-gröna partiledningarna utsåg en arbetsgrupp som presenterade 7 april. De har fått i uppdrag att arbeta fram ett antal kulturpolitiska frågor och även kostnadsberäkna dem. De röd-gröna Partiledningarna ska presentera dessa förslag till sommaren. Respektive röd-grönt parti har under mandatperioden presenterat sina skuggkulturbudgetar till hösten. Det nya är att de tre ska presentera en gemensam till sommaren. Siv Holma

    SvaraRadera
  2. Det är alldeles utmärkt att de röd-gröna presenterar en gemensam kulturpolitik i sommar. Det hade varit ännu bättre om den kommit tidigare, varför inte i vårbudgeten?
    Marianne Steinsaphir

    SvaraRadera